Українські захисники знищили вночі 14 з 15 «Шахедів»

586 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Умовне фото/Національна гвардія України

Умовне фото/Національна гвардія України

Протягом минулої доби росіяни завдали24 авіаційних та 12 ракетних ударів, 55 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, унаслідок ракетного удару по інфраструктурі Слов’янська Донецької області постраждали цивільні, є загиблі. У Херсонській області від авіаційного удару противника пошкоджений цивільний об’єкт. Окрім цього, противник задіяв 15 ударних БпЛА типу «Шахед-136», 14 з них знищили українські захисники.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. Підрозділи Сил оборони України відбили 62 атаки на цих напрямках.

Читайте також: ЗСУ збивають вже 85% «Шахедів»

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявили. На території республіки білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил російської федерації. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Блешня Чернігівської області; Баранівка, Товстодубове, Студенок, Голишівське, Стукалівка, Волфине, Тур’я, Майське, Мезенівка та Попівка Сумської області, а також районів населених пунктів на Харківщині – Тимофіївка, Красне, Устинівка та Чорне.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії біля населених пунктів Крохмальне, Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Верхньокамянське та Берестове. 
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують українські захисники, а також поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Озарянівка. Обстріляв Васюківку, Григорівку, Міньківку, Оріхово-Василівку, Новомаркове, Бахмут, Предтечине, Курдюмівку, Озарянівку, Дружбу та Майорськ Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському – противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка. Застосував аерозольні «сльозогінні» гранати нелетальної дії біля населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар’їнка.
  • На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог обстріляв поблизу населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Времівка на Донеччині.
  • На Запорізькому та Херсонському – противник обороняється, обстріляв населені пункти Вільне Поле, Новосілка, Новопіль Донецької області; Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Новоданилівка Запорізької області та Херсон, Козацьке та Антонівка.

 

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу окупантів, а також один – по зенітно-ракетному комплексу. Протягом доби ЗСУ збили 5 ворожих розвідувальних БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії у той же час уразили 3 пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та ще дві важливих цілі окупантів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!