Українській армії потрібна допомога. На спецрахунку НБУ закінчуються кошти

3635 0
Нацбанку для потреб армії залишилося лише три мільйона гривень.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На спеціальному рахунку Нацбанку для потреб армії на 13 квітня залишилося лише 3 млн грн, майже 15 млрд грн вже спрямували на оборону. Про це повідомили у НБУ. 

Національний банк переказав на потреби військових понад 14,96 млрд грн, найбільше – для Міністерства оборони (11,3 млрд грн). Також 1,7 млрд грн отримала Національна поліція, 980 млн грн – Державна прикордонна служба, 950 млн грн – Національна гвардія.

Читайте також: Упродовж війни Нацбанк не змінюватиме курс долара

Всього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано близько 15 млрд грн в еквіваленті. Зокрема, понад 4,7 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти – зі США, Великобританії, Німеччини, Швеції, Польщі, Фінляндії, Франції, Австралії, Чехії та інших країн світу.

Щодо рахунку для гуманітарних потреб, який НБУ відкрив для Міністерства соціальної політики, на ньому залишилося понад 351 млн грн. З них понад половину надійшло з-за кордону в іноземній валюті.

Нагадаємо, що у Львові Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла та у храмах студентського капеланства стартувала щорічна благодійна акція «Багодійна верба». Акція «Благодійна верба» скерована на підтримку благодійних проєктів «Фундації Святого Миколая», зокрема цьогоріч всі кошти будуть направлені на допомогу військовим.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!