Українських військових загинуло у 5 разів менше, ніж російських – Зеленський

1211 0
Згідно з оцінками, в Україні щодня помирає близько 50 осіб.
ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

Під час повномасштабної війни росії проти України кількість загиблих серед українських захисників є у 5 разів меншою, ніж серед російських окупантів. За даними Генштабу, росія втратила вже понад 56 тисяч своїх солдатів. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким ЗМІ, пише Громадське.

Читайте також: На Харківщині знайшли масове поховання військових і цивільних

Він повідомив, що згідно з оцінками, в Україні щодня помирає близько 50 осіб.

«У нас є оцінки втрат за добу, вони не точні. Це майже 50 людей за добу. Але це не точні цифри, тому що невідомо, скільки військових і цивільних залишилося на окупованій території», – сказав президент. 

Він додав, що йому щодня надають дані, але «треба бути дуже обережними з цифрами, тому що йдеться про людські життя».

Читайте також: У Офісі президента озвучили щоденні втрати українських військових на війні

Президент також наголосив, що українські військові не розкривають публічно точну кількість загиблих і поранених. Інформація про кількість загиблих українських бійців залишатиметься закритою до завершення воєнного стану.

Нагадаємо, на початку червня, за даними президента, щодня гинули приблизно 60-100 українських військових, ще 500 – зазнавали поранень. Уже 22 липня Зеленський казав, що втрати скоротилися до 30 загиблих та 250 поранених за добу завдяки озброєнню від партнерів.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 22 серпня заявив про «майже 9 тисяч героїв, які загинули», однак не уточнив, за який період ця цифра. Після цього заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що в України загиблих «набагато менше, ніж у росіян» та запевнила, що це «не сотні тисяч».

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!