Українським коледжам та університетам рекомендують завершити навчальний рік достроково

52565 0
Продовжити навчання студенти невипускних курсів можуть вже наступного навчального року.
Ілюстративне фото: Львівська політехніка

Ілюстративне фото: Львівська політехніка

Через повномасштабну війну Росії проти нашої держави та введення воєнного стану Міністерство освіти і науки України рекомендує коледжам та університетам завершити навчальний рік достроково. Йдеться про навчання для студентів невипускних курсів. Про це йдеться у листі Міністерства освіти та науки.

Зокрема, цим закладам освіти МОН рекомендує перенести частину освітніх компонентів на наступний навчальний рік або в разі крайньої необхідності – достроково завершити 2021/22 навчальний рік.

Читайте також: У Львові та області відновлюють навчання школярі 1-11 класів

«В умовах воєнного стану рекомендуємо для здобувачів освіти невипускних курсів внести зміни до індивідуальних навчальних планів шляхом ухвалення рішень про перенесення частини освітніх компонентів (навчальних дисциплін, індивідуальних завдань, практик тощо), які не можуть бути виконані в дистанційному або змішаному форматі або для цього неможливо створити необхідних умов з урахуванням ситуації в конкретному закладі освіти, на наступні періоди навчання. У разі крайньої необхідності вважаємо можливим достроково завершити 2021/2022 навчальний рік для цієї категорії здобувачів освіти», – йдеться у листі міністерства.

Натомість для здобувачів освіти випускних курсів рекомендують забезпечити виконання навчального плану, провести атестацію та видачу документів про здобуття освіти. Якщо неможливо провести атестацію здобувачів у традиційному форматі, то зробити це дистанційно. У виключних випадках за неможливості оформити бакалаврську роботу – провести атестаційний іспит.

Читайте також: На всій території України вводять воєнний стан

Також у Міносвіти зазначили, що керівники закладів освіти несуть персональну відповідальність за провадження освітньої діяльності в закладі та мають надавати максимальне сприяння студентам, які зі зброєю в руках встали на захист України.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі. Через це на всій території України вводять воєнний стан. Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували. Учнів та студентів перевели на дистанційне навчання, згодом зробити канікули.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!