Український ветеранський фонд розпочав збір коштів на підтримку захисників та їхніх сімей

1228 0
Наразі в умовах війни існує дуже велика потреба в тому, щоб підтримати родини захисників, а також ветеранський бізнес в Україні.

Український ветеранський фонд (УВФ), що діє при Міністерстві у справах ветеранів України, розпочав збір коштів на підтримку ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих захисників, їхню наступну реінтеграцію до мирного життя. Про це під час включення до інформаційного марафону національних телеканалів повідомила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

«На банківські рахунки українські та міжнародні донори можуть спрямовувати кошти та підтримувати родини наших захисників, а також ветеранський бізнес в Україні. Ми розробили дуже прозору процедуру щодо сприяння ветеранським проєктам. Наразі в умовах війни існує дуже велика потреба в тому, щоб надати їм швидкі гроші», – каже вона.

Читайте також: «Я допомагаю українській армії». Хто із львівського бізнесу підтримав військових

Очільниця Мінветеранів зазначила, що на період дії воєнного стану в Україні УВФ відпрацював нові алгоритми роботи. Так, планують запустити програму з мікрофінансування ветеранського бізнесу, який в умовах сьогодення ліг здебільшого на плечі родин та близьких ветеранів, які знову стали на захист нашої країни.

«Кошти, які надходитимуть на рахунки Українського ветеранського фонду, будуть спрямовані на підтримку родин українських захисників. Через воєнні дії мільйони людей були вимушені переїхати у більш безпечні регіони України, зокрема, це родини тих, хто наразі захищає державу. Багато людей мали невеличкий сімейний бізнес – кав’ярні, перукарні тощо. Тож ми хочемо надати підтримку таким родинам, це невеликі грантові проєкти – до 20 тисяч гривень», – додала Юлія Лапутіна.

Читайте також: Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому

Реквізити «Українського ветеранського фонду»: 

ЄДРПОУ 44565396 МФО 820172
UA388201720313231001301022947
в Державна казначейська служба України м. Київ.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv зібрало контакти та резвізити благодійних фондів і організацій, які допомагають Збройним Силам України. Про те, як долучитися, читайте за посиланням.

Для довідки

Державна бюджетна установа «Український ветеранський фонд» – один із ключових напрямів діяльності Мінветеранів у 2022 році, що спрямований на забезпечення підтримки ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих, подальшу реабілітацію та реінтеграцію до мирного життя через відповідні проекти. Рішення про створення фонду було прийнято на засіданні Уряду 14 липня 2021 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!