Українці до мешканців Білорусі ставляться краще, ніж до росіян, – опитування

1376 0
Рівень довіри до росіян та білорусів за рік суттєво знизився.

До жителів Білорусі українці ставляться краще, ніж до росіян, але обидві категорії значно втратили у довірі за час повномасштабної війни. Такі результати опитування опублікувала група Рейтинг.

Читайте також: Неприпустимо, щоби українці відзначали День пабєди 9 травня

До жителів Білорусі позитивно ставляться лише 22% (за рік показник погіршився втричі), негативно – 33%, нейтрально – 42%. Водночас до жителів росії переважає негативне ставлення – 69%. Позитивно ставляться до них 8% (протягом року показник погіршився більш ніж втричі), нейтрально – 20%.

До мешканців тимчасово окупованого Криму позитивно ставляться 41%, негативно – 14%, нейтрально – 40%. До росіян, які проживають в Україні, позитивно – 30%, негативно – 27%, нейтрально – 39%. До мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу добре ставляться 27%, негативно – 31%, нейтрально – 37%.

Нагадаємо, що шостий пакет санкцій проти росії складатиметься з чотирьох елементів. Зокрема, плануюють ввести санкції проти російських офіцерів та інших осіб, які причетні до воєнних злочинів у Бучі. Про це на засіданні Європейського парламенту повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!