Кому найбільше довіряють українці. Опитування

1117 0
Найменше українці довіряють проросійському політику Юрію Бойку.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Найбільше українці серед політиків та громадських діячів довіряють Володимиру Зеленському, а також Сергію Притулі, Михайлу Подоляку, Віталію Кличку та Олексію Данілову. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова у лютому-березні 2023 року. 

За даними дослідження, Володимиру Зеленському довіряють майже 85% респондентів. Телеведучому й волонтеру Сергію Притулі – 65% українців. Раднику голови Офісу президента Михайлу Подоляку висловлюють довіру майже 60% опитаних. Майже 58% опитаних довіряють меру Києва Віталію Кличку, а секретарю Ради національної безпеки й оборони України Олексію Данілову довіряють майже 55%.

Більша частина українців також висловили довіру прем'єр-міністру Денису Шмигалю (51,6%) та міністру оборони Олексій Резнікову (51,3%).

Читайте також: У 2022-му зросла кількість людей, що розмовляють українською в повсякденному житті. Опитування

Найменше українці довіряють проросійському політику Юрію Бойку (81,6%), народній депутатці Юлії Тимошенко (75,7%), п’ятому президенту України Петру Порошенку (64,8%) та Олексію Арестовичу (58,6%).

Нагадаємо, що абсолютна більшість українців вважають неприйнятними будь-які територіальні поступки для досягнення миру. За останніми даними КМІС лише 9% загалом готові до поступок, хоча 87% українців проти жодних поступок.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!