Українці покидають російські соцмережі та йдуть у Facebook

4476 0
Російські соціальні мережі втрачають популярність в Україні. Згідно з даними лічильника StatCounter, ще в липні 2013 року 37 % сторінок, переглянутих українськими користувачами соцмереж, припадало на сервіс «ВКонтакте». Зараз ця частка знизилася до 21,9 %.
Фото: socialmediasmarketing.com

Фото: socialmediasmarketing.com

Менш активно українці тепер користуються і сервісом «Одноклассники». Влітку минулого року вони становили 10 % переглянутих сторінок в соцмережах, а зараз – 3,6 %. Це є найнижчим показником за рік, повідомляє видання Капитал.

Разом з тим активність українців в американських соцмережах за півроку зросла: у Facebook – з 29 % до 41,5 %, у Twitter – з 7 % до 14 %.

Проте наразі обсяг аудиторії дозволяє «Вконтакте» залишатися найбільшою соцмережею в Україні. Керівництво соцмережі не хвилюється з приводу втрати української аудиторії: «Жодних негативних тенденцій в Україні немає. Є лише традиційний сезонний спад, характерний чи не для всіх інтернет-ресурсів», – повідомив прес-секретар «ВКонтакте» Владислав Леготкін.

Із закінченням літа там очікують, що кількість відвідувань повернеться до норми і знову продовжить зростати. Леготкін надав дані, що з січня кількість унікальних відвідувачів «Вконтакте» з материкової частини України знизилася на 17 %, або майже на 2 млн. В Криму вона залишається стабільною – близько 500 тис. користувачів «Вконтакте».

В «Однокласниках» зараз «сидить» понад 5 млн українців. За інформацією дослідницької компанії Gemius, з початку року соцмережа втратила 170 тис. українців.

Читайте також: Як не стати агентом ФСБ у Вконтакте? Поради експерта

Експерти, опитані виданням, кажуть, що частка російських соцмереж в Україні, як і раніше, найбільша. Однак у зв'язку з російською агресією щодо України та анексією Криму, багато користувачів відмовилися підтримувати сервіси з Росії.

Видання нагадує, що раніше в Україні з’явилось кілька локальних соцмереж, які планували «перетягнути» аудиторію російських сервісів. Але поки це не масовий процес: кількість користувачів найбільш масових серед нових проектів – Weua.info та Druzi.org.ua – 171 тис. та 221 тис. відповідно (за даними цих сайтів). Ще 3,2 тис. користувачів у Ukrface.com.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!