Українців спитали, кого вони вважають політиком 2022 року. Результати

3189 0
Серед названих імен – Валерій Залужний, Сергій Притула, Петро Порошенко.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Соціологи «Центру Разумкова» провели соціологічне опитування, у якому розпитали українців, якого політичного діяча вони вважають політиком 2022 року. Більшість респондентів назвали Володимира Зеленського. Також звучали імена Валерія Залужного, Олексія Арестовича, Петра Порошенка.

Так, 59% опитаних назвали Володимира Зеленського. Після обрання на посаду президента у 2019 році Зеленський щороку очолював рейтинги у номінації «Політик року»: у 2019 р. його ім'я назвали 46% опитаних громадян України, у 2020-у  15%, а у 2021-у  17%.

На другому місці за частотою називання  Валерій Залужний (10%). По 2% опитаних назвали Олексія Арестовича, Петра Порошенка та Дмитра Кулебу, по 1%  Михайла Подоляка та Сергія Притулу.

Читайте також: Як українці оцінили новорічне привітання Зеленського. Дослідження

Політиком року-2022 Володимира Зеленського назвали більшість опитаних у всіх регіонах: 66,5% на Півдні, 61%  у Центральному регіоні, 57%  на Заході та 55%  на Сході країни. Частіше його називають жінки (62%), ніж чоловіки (55%). Представники молодших вікових груп частіше, ніж люди середнього та старшого віку: 68% серед тих, кому менше 30 років, 63%  серед тих, кому від 30 до 39 років, і від 54% до 56% в середніх та старших вікових групах.

Серед тих, хто вдома розмовляє переважно українською мовою, Зеленського політиком року назвали 60%, серед тих, хто переважно розмовляє російською  55%. Що вищим є рівень добробуту респондентів, то частіше вони називають Зеленського  від 54% серед тих, хто відповідає, що його родина «ледве зводить кінці з кінцями», до 63% серед тих, хто відповідає, що «живе забезпечено».

Нагадаємо, у новорічну ніч президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян. Цьогорічне його привітання було про війну: він висловив впевненість у перемозі над російськими окупантами. Більшість українців оцінила новорічний виступ Володимира Зеленського на п’ять балів з п’яти. Найвищий середній бал респонденти поставили емоційності промови. 

Софія Шавранська

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!