Понад половина українців готові чинити опір у разі вторгнення Росії. Опитування

2508 0
Сьогодні чинити опір готові 57,7% українців, а у грудні 2021 року кількість становила 50,2%.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Кількість українців, які готові чинити опір у разі військового вторгнення Росії в Україну, зростає. Сьогодні чинити опір готові 57,7% українців, а у грудні 2021 року кількість становила 50,2%. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології 13 лютого цього року.

Людей опитували методом телефонних інтерв’ю з використанням на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Загалом опитали 2004 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України. Респондентів запитували: «У разі здійснення збройної інтервенції з боку Росії у ваше місто чи село чи вдалися б ви до якихось дій, і якщо так, то до яких саме?»

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

37,3% населення відповіли, що готові чинити збройний опір. Ще 25% готові опиратися участю в акціях громадянського спротиву. У грудні 2021 року соціологи запитували в українців про те ж саме. Тоді 33,3% відповіли, що готові чинити збройний опір, а 21,7% – опиратися шляхом участі в акціях громадянського спротиву.

Сьогодні в один чи інший спосіб чинити опір готові 57,5% українців, якщо порівняти з 50,2% у грудні 2021 року. Водночас у безпечніший регіон виїхали б 12,4%, за кордон – 7,5%, нічого б не робили – 17,9%, не визначилися з відповіддю – 7,65%.

Нагадаємо, що згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, яке провели 20-21 січня цього року, 48% респондентів вважали реальною загрозу вторгнення Росії на територію України. Водночас 39,1% вважали, що вторгнення не буде. Зазначимо, що порівняно з серединою грудня 2021 року ситуація майже не змінилася, адже тоді 49% вважали реальною загрозу вторгнення РФ. 41% опитаних вважали, що вторгнення не буде. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!