Українці за кордоном зможуть отримувати пенсію за спрощеною процедурою

885 0
Люди тепер можуть подавати заяву про виплату (зміну способу виплати) пенсії або грошової допомоги віддалено.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

Уряд спростив механізм виплати українських пенсій і грошових допомог для тих українців, які тимчасово проживають за кордоном. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема, особа зможе подавати заяву про виплату (зміну способу виплати) пенсії або грошової допомоги віддалено. Також передбачена можливість відновити без приїзду до України виплату пенсії, яка була припинена у період воєнного стану, шляхом надсилання відповідної заяви поштою.

Крім того, опрацьовується проєкт постанови Кабміну стосовно реалізації експерименту щодо відправлення міжнародним поштовим переказом пенсій громадян, які проживають тимчасово за межами країни.

Нагадаємо, що цьогоріч уряд обіцяє зберегти всі доплати до пенсії за віком. Так, пенсіонери віком понад 80 років продовжать отримувати щомісячну доплату в 500 грн, для пенсіонерів віком 75-80 років ця доплата становить до 400 грн на місяць, а для пенсіонерів 70-75 років – до 300 грн. Загалом цього року держава планує витратити на пенсійне забезпечення понад 700 млрд грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!