Українці зможуть безкоштовно лікуватися у деяких національних медінститутах

1413 0
Для реалізації цього проекту в держбюджеті-2020 передбачили 706,4 млн грн.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Із 2020 року українцям стане доступно безкоштовне лікування в медустановах Національної академії медичних наук. Зміни щодо фінансування третинної медичної допомоги внесли у відповідну постанову на засіданні Кабміну, пише РБК.

Читайте також: У лікарні на Навроцького відкриють відділення невідкладної допомоги

Тож уряд планує вдосконалити механізм реалізації пілотного проекту щодо зміни механізму фінансування медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах НАМН: Національному інституті хірургії і трансплантології імені Шалімова; Інституті нейрохірургії імені академіка Ромоданова; Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова; Національному науковому центрі Інститут кардіології імені академіка Стражеска.

Документ передбачає також розширення переліку високоспеціалізованих  послуг, удосконалення переліку послуг, надаватимуть пацієнтам безкоштовно за рахунок фінансування з держбюджету.

Читайте також: У яких випадках можна викликати «швидку»: нові правила від МОЗ

Для реалізації цього проекту в держбюджеті-2020 передбачили 706,4 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!