Українці зможуть подорожувати до Швеції

1052 0
Рішення вступить в дію з 26 липня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Учора, 22 липня, уряд Швеції прийняв рішення про включення України до переліку країн, для яких не застосовується заборона в’їзду згідно з рекомендацією Ради ЄС. 

Туристичні подорожі стануть можливі з 26 липня, коли рішення вступить в дію. 

Жителям третіх країн, які потрапили у список виключень (включно з Україною) для в’їзду в Швецію потрібно надати негативний COVID-тест, зроблений не давніше, ніж 48 год до прибуття.Вимога поширюється на іноземців, яким виповнилось 18 років.

В’їзд до країни також дозволений туристам, які пройшли вакцинацію від коронавірусу, отримавши другу дозу не раніше, як за 14 днів до в’їзду у Швецію. 

Читайте також: Українці від сьогодні можуть подорожувати до Нідерландів

Наразі Швецією визнаються лише сертифікати про вакцинацію, видані в країнах ЄС/ЄЕП або в Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії чи Ватикані.

Швеція схвалює такі вакцини: Comirnaty (COVID-19 vaccine BioNtech Tozinameran), Spikevax (COVID-19 vaccine Moderna), Vaxzevria (COVID-19 vaccine AstraZeneca), COVID-19 vaccine Janssen, COVID-19 vaccine AstraZeneca/SKBio, COVISHIELD (Serum Institute of India COVID-19 vaccine), COVID-19 vaccine BIBP/Sinopharm, CoronaVac (COVID-19 vaccin Sinovac). 

Нагадаємо, що для українців тепер також можливий в’їзд до Нідерландів.

За даними, які опублікувала пресслужба МЗС, поїздки в Нідерланди будуть можливі для українців із будь-якою метою без обмежень і без сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу або негативних ПЛР-тестів.

Софія Шавранська

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!