Українцям можуть спростити вивезення дітей за кордон

2611 0
Наразі для вивезення за кордон дітей, які не досягли 16 років, потрібне нотаріально посвідчений дозвіл другого з батьків, із маршрутом прямування і часовими рамками поїздки.
фото: Кордон

фото: Кордон

Міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці у Twitter повідомив, що міністерство розглядає можливість дозволити одному з батьків дитини вивозити її за кордон на короткотривалий період без згоди іншого з батьків.

«Одна з новацій другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває – дати можливість тому з батьків, з ким проживає дитина, вивезти дитину за кордон до 1 місяця без дозволу іншого з батьків», – написав він.

Читайте також: Які документи потрібні дитині для виїзду за кордон. Роз'яснення

За його словами, це цілком європейська практика, що дасть можливість дитині відпочити чи пройти курс лікування. Зазначимо, що наразі для вивезення дітей, які не досягли 16 років, потрібне нотаріально посвідчений дозвіл другого з батьків, із маршрутом прямування і часовими рамками поїздки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!