Українцям продовжили термін дії Covid-сертифікатів

1977 0
Сертифікати про вакцинацію проти Covid-19 у «Дії» відображатимуться 1,5 року від дати щеплення.
Фото: nus.org.ua

Фото: nus.org.ua

Дія сертифікатів про вакцинацію проти Covid-19 у «Дії» відображатиметься півтора року від дати щеплення. Термін продовжили, аби спростити перебування українців за кордоном під час війни. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

«МОЗ спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Національною службою здоров’я України ухвалили рішення не видаляти з «Дії» цифровий сертифікат про вакцинацію проти Covid-19 протягом 545 днів від дати щеплення», – йдеться у повідлоиленні.

Читайте також: Українська компанія вироблятиме препарат для лікування Сovid-19 за ліцензією Рfizer

Цифровий документ дозволяє громадянам за межами України: засвідчити наявність щеплення проти Covid-19 та отримати наступну потрібну дозу та мати менше карантинних обмежень, ніж невакциновані.

Термін відображення документів змінили у всіх видах сертифікатів, які підтверджують наявність щеплення проти коронавірусної хвороби:

  • «жовтий» Covid-сертифікат, який підтверджує першу дозу щеплення проти Covid-19;
  • «зелений» Covid-сертифікат, який підтверджує 2 дози щеплення;
  • «бустерний» Covid-сертифікат, який підтверджує 3 дози щеплення.

 

Читайте також: Біля пунктів пропуску на Львівщині можна вакцинуватися від Сovid-19. Локації

Водночас у сертифікаті про вакцинацію автоматично не оновлюватиметься нова кінцева дата. Для цього потрібно повторно надіслати запит у застосунку або на порталі державних послуг «Дія».

Нагадаємо, до цього термін дії Covid-сертифікату становив 9 місяців з дня отримання другого щеплення. Як зазначили у МОЗ, український Covid-сертифікат визнаний країнами-членами Довірчої мережі ЄС, до складу якої входить понад 60 країн світу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!