Україну будуть відновлювати в три етапи, перший вже почався, – Шмигаль

1293 0
Найважчим буде третій, коли треба буде повноцінно відновлювати міста, села, будівлі, інфраструктуру.
Фото: Заборона

Фото: Заборона

План відновлення України складається з трьох етапів, перший із яких, оперативне відновлення зруйнованих об’єктів, вже розпочався. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів в інтерв’ю ВВС News Україна.

«Називатимемо цей план U-24. Це план відновлення України. Буде відповідний фонд відновлення, яке відбуватиметься у три стадії», – сказав він. 

Етапи відновлення: 

Перший стосується оперативного тимчасового відновлення зруйнованих об’єктів тимчасово. Він вже триває в українських містах.

Другий етап – швидке відновлення відразу після завершення бойових дій. Передусім потрібно буде відновити постачання води й електрики, аби люди могли забезпечити своє існування на зруйнованих територіях, зауважив Шмигаль. 

Третій етап – повноцінне відновлення наших міст, містечок, будівель, інфраструктури і країни в цілому. Він же буде і найбільш витратним, але втілити його пропонують швидко. 

Шмигаль зазначив, що відбудова має тривати паралельно з політичними процесами входження України до Європейського Союзу, як нещодавно було написано у Версальській декларації.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що ЄС має розробити план відбудови України після війни на 100 млрд євро коштом Євросоюзу. Польський прем’єр також закликав Європу ввести ембарго на російське вугілля та припинити купувати нафту і газ в РФ, оскільки ці гроші вона використовує на фінансування війни проти України.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!