Укравтодор підписав Меморандум про будівництво дороги Краковець – Броди – Рівне

4977 0
Це буде сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме Київ з найбільшими містами Європи.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Укравтодор та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали меморандум щодо підготовки пропозиції про державно-приватне партнерство у межах проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець – Броди – Рівне (за винятком ділянки Північного обходу м. Львова). Про це повідомляє Державне агентство автомобільних доріг України.

Читайте також: Луганщину та Львівщину хочуть з'єднати новою швидкісною магістраллю М-30

Меморандум передбачає, що «Автомагістраль-Південь» власним коштом підготує пропозиції про державно-приватне партнерство. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту.

«Підписання Меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець – Броди – Рівне. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи», – зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна Львова

Загалом для будівництва ділянки Північного обходу через Львів цього року проведуть відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципів МФО у межах співробітництва із Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком. Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець – Броди – Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури уклало кредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку на 450 млн євро за проєктом «Розвиток транс’європейської транспортної мережі. Кошти спрямують зокрема і на будівництво Північного обходу м. Львова. Північну об’їзну побудуть у межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Протяжність автошляху становитиме 23 кілометри. До цього, Верховна Рада схвалила угоду між ЄІБ і Україною щодо виділення коштів на будівництво північної об'їзної Львова та низки інших доріг. Це буде швидкісна дорога класу 1а з трьома розв’язками, сімома мостами, огородженням та двома смугами у кожну сторону. Сама траса матиме цементно-бетонне покриття. Зокрема ЄІБ мав надати 80 млн євро. При цьому загальну вартість оцінюють у 250 млн євро.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!