«Укренерго» третій день поспіль фіксує рекорд споживання електрики. Як економити

573 0
Пік спостерігали у ранкові години.
Умовне фото

Умовне фото

У середу, 10 січня, українці знову побили рекорд споживання електроенергії. Найскладнішими для диспетчерів виявились ранкові години. Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго“.

«Сьогодні новий рекорд споживання, особливо в ранкові години. Диспетчерський центр «Укренерго» упродовж всього дня докладає зусиль, щоби збалансувати роботу енергосистеми. Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати в складних погодних умовах без навантажень, ощадливо споживайте електроенергію» йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «Львівобленерго» дали низку порад раціонального використання електроенергії вдома

Споживачів просять уважно ставитись до користування потужними електроприладами впродовж всього дня. Наприклад:

  • зменшити використання кондиціонерів для опалення приміщення та обігрівачів. Особливо це актуально в ранковий та вечірній час;
  • не вмикати одночасно праску, пральну машину, пилосмок та бойлер;
  • вимикати світло в приміщеннях, в яких не знаходитеся;
  • бізнес теж може долучитися до підтримки енергосистеми: зменшить освітлення вивісок, вітрин, банерів та новорічних гірлянд.
     

Нагадаємо, раніше в «Укренерго» повідомляли, що незважаючи на погодні умови, енергетики наразі не планують застосовувати графіки відключення світла для українців.

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!