«Укренерго» закликає економити електроенергію у вечірні години

865 0
Необхідно економити електрику у період з 19:00 до 21:00.
Умовне фото

Умовне фото

НЕК «Укренерго» закликає українців обмежити використання потужних електричних приладів з 19:00 до 21:00. Про це повідомила пресслужба компанії у Фейсбуці.

«В години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що 10 квітня через активну роботу електростанцій на ВДЕ в енергосистемі в денні години фіксувався надлишок електроенергії.  На запит Укренерго польський оператор енергосистеми PSE з 10:00 до 18:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 2800 МВт-год. 

Читайте також: росія атакує енергосистему України, щоб підірвати оборонну промисловість

Натомість у години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі був наявний дефіцит. Для підтримки балансу Диспетчерський центр «Укренерго» з 20:00 до 21:00 залучав аварійну допомогу від оператора енергосистеми Польщі PSE загальним обсягом 200 МВТ-год.

Імпорт електроенергії 11 квітня запланований у ранкові та вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 833 МВт-год. Експорт запланований у денні години до Словаччини, Угорщини, Румунії, Молдови загальним обсягом 2 812 МВТ-год.

Нагадаємо, у ніч на 11 квітня росія завдала масованого комбінованого удару по критичній інфраструктурі України: протиповітряна оборона знищила 57 повітряних цілей із 82, якими атакував ворог. Крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Йдеться про обʼєкт газорозподільної інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанцію – у Червоноградському. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!