«Укренерго» закликає заощаджувати електроенергію

679 0
Українців просять розподіляти використання електроенергії впродовж дня, переносити використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

«Укренерго» закликало розумно споживати електроенергію та зменшити навантаження на систему, особливо в пікові вечірні години з 19:00 до 22:00. Про це йдеться в заяві компанії.

«Укренерго» разом з «Укргідроенерго» опрацьовує сценарії подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування Каховської ГЕС. Змінюється режим роботи гідроелектростанцій для того, щоб зменшити обсяг води, яка надходить до Каховського водосховища, щоб зменшити затоплення.

«Укренерго» зазначає, зараз виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Через тривалі ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС, в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. Тому українців просять розподіляти використання електроенергії впродовж дня, переносити використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикати кілька потужних приладів одночасно та вимикати світло, виходячи з кімнати. Пікові вечірні години припадають на 19:00-22:00.

Читайте також: Україна аварійно імпортувала електроенергію з Румунії

Експорт електроенергії до Польщі здійснюється з 10:00 до 15:00, імпорт зі Словаччини – з 16 до 19 години. У вечірній пік споживання імпорт та експорт відсутні.

В «Укргідроенерго» зазначили, що з жовтня Каховська ГЕС не виробляла електроенергію для Об’єднаної енергосистеми України. Середній виробіток станції до окупації сягав 1,5-2 млрд квт⋅год на рік. Каховська ГЕС відігравала надзвичайну роль для Херсонської та Миколаївської областей у регулюванні пікового навантаження.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), запропонувала з 1 червня 2023 року встановити тариф на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ). 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!