В Україні пропонують підвищити тариф на електроенергію

797 0
З 1 червня ціна на електроенергію може змінитися.
Умовне фото

Умовне фото

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), запропонувала з 1 червня 2023 року встановити тариф на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ). Про це повідомляє видання НВ.

За даними Енергореформи, Кабінет міністрів може підтримати пропозицію на своєму засіданні найближчим часом. Тариф для населення зараз становить 1,44 грн/кВт-год за місячного споживання 250 кВт-год і 1,68 грн/кВт-год за споживання більших обсягів. Раніше голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус казав, що очікуване літнє підвищення тарифів на електроенергію буде помірним і українці його майже не відчують.

Читайте також: Україна повністю призупинила імпорт та експорт електроенергії

Нагадаємо, що на Львівщині та в інших областях у літній період може виникнути дефіцитпотужності в енергосистемі через масштабну ремонтну кампанію, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону 2023-2024. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!