Україна

«Укрпошта» назвала найкращу поштову марку 2023 року

470 0
На голосування було винесено 10 художніх марок та 8 поштових блоків, випущених «Укрпоштою» протягом 2023 році.
Фото: Укрпошта

Фото: Укрпошта

Протягом минулого тижня українці голосували за найкращі поштові випуски 2023 року в двох номінаціях: «Найкраща поштова марка» і «Найкращий поштовий блок». Загалом на голосування було винесено 10 художніх марок та 8 поштових блоків, випущених «Укрпоштою» протягом 2023 році. Про це повідомили у пресслужбі «Укрпоштою».

За підсумками всеукраїнського голосування звання «Найкращої поштової марки України 2023 року» отримала мініатюра «Вічна пам’ять!». 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, «Укрпошта» презентувала цей благодійний поштовий випуск. Ескізом до марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба» (2016 р.) На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій.

Натомість найкращим поштовим блоком став «Українські колядки в Києво-Печерській лаврі», який Укрпошта презентувала напередодні Різдва, 22 грудня, у стінах Успенського храму. Випуск присвячено історичній події – річниці проведення Православною Церквою України різдвяного богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, якому минулого року виповнилося 950 років.

Нагадаємо, що «Укрпошта» продовжує благодійний проєкт та збирає донати на морський дрон. Ексклюзивна поштова марка «Головне управління розвідки Міністерства оборони України» – частина серії «Укрпошти» «Слава Збройним Силам України!». 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!