Укрпошта ввела в обіг марку, присвячену «Кіборгам». Фото

1873 0
Українські військові 242 дні боронили Донецький аеропорт.
Фото: Укрпошта

Фото: Укрпошта

У день завершення героїчної оборони Донецького аеропорту – 22 січня – Укрпошта ввела в обіг поштову марку «Вони вистояли! Не витримав бетон!». Ця марка вшановує українських військових. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Укрпошти.

Урочисте спецпогашення марки відбулося за участі захисників аеропорту, зокрема, заступника міністра у справах ветеранів Олександра Терещенка, який також брав участь у боях за Донецький аеропорт.

Читайте також: Спілберг за це отримав би Оскар. Як у Львові створюють комікси про кіборгів

«Ми пишаємось тим, що можемо відзначити честь наших воїнів. Із 2014 року Укрпошта випускає поштові марки, присвячені нашій армії і захисникам української землі. І, звичайно, продовжуватимемо цю тематику в подальшому», – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Поштову марку, автором якої є графік Андрій Єрмоленко, вийшла тиражем 130 000 примірників, номінальна вартість поштової марки – 9 грн. До поштової марки випущено конверт «Перший день» та виготовлено штемпель спецпогашення.

Зображення: Укрпошта

Нагадаємо, бої за аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчились після повної руйнації летовища. Під час оборони ДАП загинули понад 200 українських бійців, 58 з них — в останні кілька діб внаслідок підриву терміналу Донецького аеропорту.

У Донецькому аеропорту та селищі Піски протягом цього періоду воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку «Дніпро-1», Добровольчого українського корпусу (ДУК) та інші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!