«Укрзалізниця» тестуватиме окремі жіночі вагони наступні кілька місяців

1088 0
Купити квитки у жіночі купе можна тільки через власний мобільний застосунок.
Умовне фото / УЗ

Умовне фото / УЗ

«Укрзалізниця» розглядає можливість запровадження жіночих купе. Але перед цим у компанії працюватимуть над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони  це вже близько 15% вагонів у активному використанні оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника. Про це повідомили у пресслужбі «Укрзалізниці».

Для впровадження окремих жіночих купе потрібно:

  • розробити IT-рішення,

  • внести зміни до нормативних актів,

  • проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

На першому етапі купити квитки у жіночі купе можна тільки через власний мобільний застосунок «Укрзалізниці».

У компанії нагадали, що  у 2010 році «Укрзалізниця» вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом, адже була доступною виключно в касах. Жіночі купе буде запроваджено в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу.

«Безпека українців незалежно від гендеру є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків»зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Нагадаємо, що на сайті Кабінету міністрів України зареєстрували петицію про запровадження окремих вагонів для жінок та чоловіків в поїздах «Укрзалізниці». 

Петицію опублікували 15 травня. Станом на 23 травня її підписали майже 23 тисячі українців.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!