УКУ організовує святвечір для людей в потребі. Як підтримати

1334 0
Ціль – збірки 60 тис. грн. Завдяки цим пожертвам можна буде пригостити Різдвяною вечерею щонайменше 100 людей у трапезній УКУ.
фото: уку

фото: уку

6 січня у стінах Українського католицького університету працівники та студенти організовують благодійну ініціативу – «Вифлеємська гостина» – Святвечір для людей у потребі, аби самотні люди змогли відчути атмосферу Різдва. Організатори просять підтримати акцію, долучившись до збору коштів, та стати волонтерами.

Схожу ініціативу запровадив ще митрополит Андрей Шептицький, який у стінах Богословської академії щороку, напередодні різдвяних свят, роздавав подарунки для людей у потребі, серед яких були не лише християни, а й зокрема єврейські діти. Український католицький університет після відновлення своєї діяльності в Україні підтримує цю традицію протягом останніх 26 років. 

Читайте також: Львів'ян просять допомагати бездомним людям під час холодів та морозів

«Цей рік не стане виключенням, однак попри пандемію та фінансову скруту у всьому світі, просимо всіх небайдужих долучитися до збору коштів та підтримати нашу ініціативу», – йдеться в повідомленні пресслужби вишу.

Пожертви можна переказувати на картку 4441 1144 2563 3045 (Роман Хмизюк, референт деканату з душпастирських справ). Ціль – збірки 60 тис. грн. Завдяки цим пожертвам можна буде пригостити Різдвяною вечерею щонайменше 100 людей у трапезній УКУ, а також за можливості привезти страви для Святої вечері пацієнтам Обласної клінічної психіатричної лікарні.

Читайте також: Де у Львові можна здати речі та одяг для бідних та потребуючих

Тривалий час Святвечір для безхатченків, нужденних та одиноких людей відбувався в одному із корпусів УКУ на вулиці Хуторівка, однак і цього разу, задля дотримання усіх карантинних норм, організатори перенесли гостину в корпус на вулиці Козельницької (Трапезна УКУ). Розпочнеться святкування 6 січня о 13.00 годині зі святкового богослужіння в університетському храмі святої Софії – Премудрості Божої.

Цього року організатори очікують в гості 100 осіб, тож запрошують долучитися до допомоги волонтерів 5-6 січня (розставити стільці, столи, їжу, декорувати зал). Щоби долучитися до організації гостини як волонтер, телефонуйте за номером: 098 058 18 86.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!