Унікальною будівлею Львівської обласної прокуратури провели першу екскурсію. Фото, відео

4051 0
У прокуратурі обіцяють приймати заявки від львів’ян на наступні відвідування.
Фото Тараса Бабенчука

Фото Тараса Бабенчука

Сьогодні, 22 листопада, у Львові провели першу екскурсію будівлею обласної прокуратури, зведеною бюро Івана Левинського.

Як розповіла прокурорка Львівської області Ірина Діденко, маршрут напрацьовували протягом кількох місяців, адже прокуратура – це режимний об’єкт і тут постійно триває робота. Маршрут проклали так, аби побачити унікальні вітражі, мозаїки, скульптури і водночас не впливати на роботу установи.

Сьогоднішню екскурсію провели для студентів юридичного факультету Львівського університету. Спочатку вони оглянули екстер’єр будівлі, що її звели спеціально для Торгово-промислової палати, а потім – інтер’єр з вітражами, велику та малу зали тощо.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Будівля Торгово-промислової палати

Ірина Діденко говорить, що прийти на екскурсію можуть не лише студенти-правники, а й інші охочі львів’яни. Для цього потрібно звернутись за контактами на сайті прокуратури Львівської області із відповідним зверненням. Його розглянуть за 2-3 робочих днів і тоді повідомлять про час можливої екскурсії. Проводять екскурсію досвідчені львівські гіди, які, каже Ірина Діденко, вивчали будівлю прокуратури протягом деякого часу після її відкриття для сторонніх та продовжують робити це зараз.

«Раніше потрапити у Львівську обласну прокуратуру можна було лише за повісткою, коли викликали на допит або на інші слідчі дії. Тоді, мабуть, людині не до розглядання стель і вітражів», – каже прокурорка.

Нагадаємо, у Ніч Гніву у Львові (ніч на 19 лютого 2014 року) у приміщення увірвались люди, які розгромили його. Деякі з них намагались пошкодити унікальні вітражі і фасад будівлі, але, говорить Ірина Діденко, усе вдалось зберегти.

Додамо, що будівлю прокуратури у Львові спорудили у 1907-1910 роках. Спочатку вона була кам’яницею Торгово-промислової палати. Її  проектував Альфред Захаревич разом із Тадеушем Обмінським. В радянські часи тут містився міський комітет комуністичної партії та центральний лекторій. У 90-х роках у кам’яниці почала працювати прокуратура Львівської області.

Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!