Упровдовж півроку французи допомагатимуть Львову вирішити проблему зі сміттям

2649 0
Інженери французької компанії Egis вже кілька місяців вивчають ситуацію та працюють над оптимальним рішенням проблеми зі сміттям у Львові. Упродовж 6-ти місяців фахівці компанії працюватимуть над розробкою комплексної стратегії поводження з ТПВ, а також над проектом рекультивації полігону в с. В. Грибовичі.
фото: znaj.ua

фото: znaj.ua

Сьогодні відбулась зустріч з проектним менеджером компанії "Еджіс" Крістофером Раундом. 

Він розповів, що з часу підписання меморандуму, компанія Еджіс мобілізує своїх експертів у Львові. Зокрема, це експерти з Франції та з інших країн світу з питань переробки сміття та рекультивації полігону, котрі будуть працювати безпосередньо у Львові протягом 6 місяців.

Французькі експерти працюватимуть над розробкою комплексної стратегії переробки побутового твердого сміття у Львові та паралельно працюватимуть над проектом рекультивації сміттєзвалища у Грибовичах.

"Наше завдання - використати досвід експертів як з Франції, так з інших країн Європи для того, щоб знайти найкраще, найсучасніше, найоптимальніше рішення ситуації щодо такого складного за типом полігону в Грибовичах. Я переконаний, що це  стане прикладом для решти країни.

І попри те, що проект рекультивації існуючого сміттєзвалища є в пріоритеті, паралельно ми будемо працювати над аналізом технологій для побудови ного об’єкту для переробки відходів, розглядатимемо ділянки для розташування цього об’єкту.

Ми це будемо робити у співпраці з містом і відповідними зацікавленими сторонами. І все це будемо робити для того, щоби прийняти якомога оптимальніше рішення», - розповів Крістофер Раунд, проектний менеджер компанії Еджіс.

Як зазначила під час зустрічі Ольга Сивак, начальник управління інвестицій та проектів ЛМР, ця співпраця допоможе місту в реалізації проекту з Європейським інвестиційним банком. Майже рік місто очікує на погодження від Міністерства регіонального розвитку.

«Співпраця з Egis є важливою для міста ще тому, що ми далі є на шляху отримання кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку. Власне, ці документи, Стратегія, ТЕО, які ми отримаємо від Egis, зможемо використати на початковому етапі роботи з Європейським інвестиційним банком. Щодо кредиту, на жаль, ми майже рік чекаємо погодження від Міністерства регіонального розвитку. Наразі ми не маємо відповіді з Мінрегіону. Дуже сподіваємось, що робота Egis пришвидшить реалізацію проекту, включно з фінансуванням», - розповіла Ольга Сивак, начальник управління інвестицій та проектів ЛМР.

Нагадаємо, 17 березня 2017 року у Ратуші було підписано Меморандум порозуміння між Львівською міською радою та французькою компанією Egis. Компанія підготує комплексне дослідження та стратегію міста у сфері поводження з відходами. Захід відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні, представники Egis та посадовці міськради.

Довідка

Французька компанія Egis залучила грантові кошти в обсязі 650 000 євро від Фонду вивчення та підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції. Кошти надаються компанії для розробки дослідження «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію».

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!