Уряд дозволив Covid-тисячу витрачати на ліки

3071 0
Придбати ліки зможуть українці віком від 60 років.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Уряд розширив дію програми «єПідтримка». Зокрема, з 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть за Covid-тисячу придбати ліки. Таке рішення прийняли на засіданні Кабміну сьогодні, 19 січня, повідомляє у своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки. Сьогодні Уряд ухвалив необхідні для цього рішення», – написав він.

Читайте також: Колективний імунітет на Львівщині запрацює, якщо вакцинувати щодня 12 тисяч людей

Також уряд планує розширити дію програми на дітей віком від 12 до 17 років. Шмигаль додав, що для цього оформили відповідне протокольне доручення. Крім того, Міністерство охорони здоров’я вже спростило доступ підлітків до вакцинації від коронавірусної інфекції. Зокрема, тепер не потрібна обов’язкова наявність усіх щеплень.

Нагадаємо, що ініціатива «єПідтримка», у межах якої кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, може отримати 1 тис. грн допомоги від держави, почала діяти від 19 грудня. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам. Ініціатива працюватиме упродовж року, а отримані кошти можна реалізувати протягом 4 місяців. Як отримати виплату, пояснюємо тут.

Раніше також повідомляли, що пенсіонери віком 60+ зможуть витратити кошти на соціальні потреби, зокрема, придбання ліків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!