Україна

Уряд дозволив ТЦК працювати цілодобово

1162 0
ТЦК та СП зможуть виконувати свої обов’язки вночі.
фото умовне

фото умовне

Кабінет міністрів України дозволив територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) працювати цілодобово. Про це повідомив представник Кабміну в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відповідно до змін, ТЦК та СП зможуть виконувати свої обов’язки вночі:

  • розглядати справи про адмінправопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України;

  • організовувати проведення медичних оглядів та психологічних обстежень ВЛК для військовозобовʼязаних і резервістів. ТЦК та СП зможуть організувати це з визначеною періодичністю, а зміни стосуються тільки районних ТЦІ та СП;

  • вести облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів;

  • вести облік транспорту, що підлягає передачі ЗСУ та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Читайте також: Що відбувається, коли охочий служити приходить у рекрутинговий центр. Пояснення Львівського ТЦК

Коли саме зміни набудуть чинності наразі невідомо. Розширення повноважень застосують протягом воєнного стану та під час проведення мобілізації.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні підтримала оновлений урядовий законопроєкт №10449 щодо військової служби, мобілізації та військового обліку. Надалі законопроєкт відправлять на внесення правок до 21 лютого, після чого за нього голосуватимуть вдруге. Tvoemisto.tv розповідало, що зміниться у мобілізації, якщо законопроєкт приймуть без правок. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!