Уряд фінансово підтримуватиме винаходи українців

3021 0
Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення Фонду державного стимулювання винахідництва.
Ілюстрація: ЛОДА

Ілюстрація: ЛОДА

20 червня український уряд ухвалив рішення про створення Фонду стимулювання створення і використання винаходів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Фонд працюватиме в експериментальному режимі до 31 грудня 2019 року. Він займатиметься фінансуванням винаходів, розробок, корисних моделей та інших результатів інтелектуальної чи творчої діяльності українців. Конкурсний відбір проектів, яким надаватиметься підтримка, здійснюватиме Мінекономрозвитку.

Наповнення Фонду державного стимулювання винахідництва відбуватиметься коштом надходжень від зборів, пов’язаних з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності.

Читайте також: ІТ-діти. Як винаходи львівських школярів підкорюють світ

В Міністерстві очікують, що реалізація проекту сприятиме покращенню інвестиційного клімату та впровадженню ефективного механізму підтримки та захисту об’єктів права інтелектуальної власності в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!