Уряд оновив критерії бронювання працівників. Що відомо

1832 0
Ідеться про два варіанти бронювання: від 50% військовозобов’язаних працівників та до 50% включно.
Фото: Getty Image

Фото: Getty Image

Уряд оновив критерії для подальшого бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств, які мають важливе значення для національної економіки. Про це повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Ідеться про два варіанти бронювання – від 50 % військовозобов’язаних працівників (незалежно від військово-облікової спеціальності) та до 50 % включно.

Читайте також: Львівська ОВА забронювала 50% працівників

Від 50% працівників

Йдеться про підприємства, установи і організації, які виробляють товари для військових, розробляють, модернізують та ремонтують військову та спеціальну техніку та запчастини до неї, виготовляють боєприпаси й інші продукти оборонного призначення.

Таке підприємство має відповідати обом критеріям:

  • Перебуває в стадії виконання контракту з держзамовником у сфері оборони, або бути співвиконавцем такого контракту.

  • Понад 50% від загального обсягу виробництва — це товари, роботи й послуги оборонного призначення (за останній звітний період).

До 50% працівників

Йдеться про підприємства, які працюють у сфері промисловості, літакобудівній галузі та у сфері космічної діяльності. Таке підприємство має відповідати трьом з п’яти зазначених критеріїв:

  • Перебуває у стадії виконання контракту з держзамовником у сфері оборони, або бути співвиконавцем такого контракту.

  • Понад 50% від загального обсягу виробництва — це товари, роботи й послуги оборонного призначення (за останній звітний період).

  • Включене до електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів).

  • Бере участь у реалізації завдань і заходів, передбачених державними цільовими програмами у літакобудівній галузі та у сфері космічної діяльності.

  • Має виготовляти товари, виконувати роботи і надавати послуги для підприємств ОПК (які, своєю чергою, використовують їх для виготовлення товарів оборонного призначення).

Рішення про відповідність підприємства цим критеріям ухвалює робоча група, утворена Мінстратегпромом та представниками інших зацікавлених органів державної влади.

Алгоритм дій для підприємств щодо бронювання працівників однаковий для обох варіантів. Необхідно надіслати лист-звернення з документами до Мінстратегпрому, а там ухвалять рішення.

Щодо підприємств ОПК – якщо підприємство відповідає критеріям і Мінстратегпром ухвалює відповідне рішення – його визнають критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Це є підставою для подальшого бронювання.

Нагадаємо, у Львівській військовій обласній адміністрації заброньовано 50% працівників. Загальну кількість заброньованих осіб, або ж підприємств, які забронювали працівників, не розголошують. Хто підлягає бронювання читайте тут.

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!