Уряд оновив план щеплення українців від Covid-19. Коли і які вакцини очікувати

1847 0
У вересні планують робити більше, ніж 8,2 мільйона щеплень, а в жовтні, листопаді та грудні – по 8,5 мільйона.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Уряд затвердив оновлений план вакцинації від коронавірусу до кінця цього року. Очікують, що до грудня 2021 року Україна отримає понад 47 млн доз вакцин від Covid-19. Про це повідомили під час засідання сьогодні, 28 липня.

Як пояснює Громадське, уряд планує вакцинувати більшість дорослого населення України до кінця 2021 року. У липні мінімальна кількість щеплень (потреба) визначена на рівні 5,3 мільйона доз. У серпні цей показник має зрости до 6 мільйонів. 

Читайте також: В Україні почали щеплювати від Сovid-19 колективи компаній. Як подати заявку

У вересні планують робити більше, ніж 8,2 мільйона щеплень, а в жовтні, листопаді та грудні – по 8,5 мільйона. До кінця року Україна загалом має отримати більш ніж 47 мільйонів доз вакцини (це включно із тими препаратами, які ми вже отримали раніше). Із них 39,2 мільйона – за кошти державного бюджету, а 8,1 мільйона – у межах програми COVAX.

Починаючи з липня, найбільше препаратів Україна має отримати від виробника Pfizer/BioNTech – понад 20 мільйонів. Також нам мають надійти 10 мільйонів доз американської вакцини від Novavax, більш як 5,3 мільйона китайської CoronaVac та майже 5,5 мільйонів вакцини AstraZeneca.

Нагадаємо, згідно з попередньою версією Національного плану вакцинації, з травня в Україні мали робити щонайменше по 5,6 мільйона щеплень щомісяця. Для цього щодня потрібно було вакцинувати приблизно 182 тисячі людей. Таких темпів досягнути не вдалося. У травні загалом зробили 425 тисяч щеплень, а в червні – 1 мільйон 552 тисячі. Проте упродовж останніх кількох тижнів в Україні щодня нарощують зусилля щодо щеплень. Зокрема, 24 липня в Україні встановили новий рекорд вакцинації за добу – понад 152 тисячі доз.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!