Уряд почав виплачувати підприємцям «карантинних» 8 тисяч гривень

912 0
Програма буде доступною упродовж 2021 року для всіх областей, які потрапляють до «червоної» зони.
Photo by Belinda Fewings on Unsplash

Photo by Belinda Fewings on Unsplash

Станом на сьогодні понад 300 тисяч підприємців та найманих працівників, які не працювали через посилення карантинних обмежень, вже подали заявки на отримання допомоги від держави у розмірі 8 тисяч гривень. Перші виплати вже спрямували на рахунки заявників. Про це повідомив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Читайте також: Підприємці та наймані працівники пікетували Львівську міськраду через локдаун

«Ті ФОПи і працівники, які подали заявки в перші дні роботи програми, вже починають отримувати допомогу. Перші 200 млн гривень вже пішли на виплати і далі процес буде ритмічним. Хочу всіх заспокоїти, що при необхідності на програму будуть передбачені додаткові кошти, адже програма буде доступна впродовж 2021 року для всіх областей, які потрапляють до “червоної” зони», – зазначив Ігор Петрашко.

Крім державної допомоги, підприємці та наймані працівники можуть отримати додаткові виплати з місцевого бюджету регіону, якщо такі виплати запровадили за рішенням органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Тут живе дух Львова. Чи зникне з мапи міста кінотеатр «Коперник»

Окрему заяву на цю допомогу подавати не потрібно, достатньо реєстрації у додатку «Дія». Далі Мінцифри у десятиденний термін після закінчення подання заяв передасть місцевим органам, на території яких запровадили обмежувальні протиепідемічні заходи, переліки застрахованих осіб для прийняття рішення про надання допомоги за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

Місцеві органи влади, керуючись наданою інформацією, складатимуть власні списки тих, хто отримає допомогу з місцевих бюджетів.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!