Уряд прирівняв електронні паспорти в додатку «Дія» до паперових

2439 0
По завершенні карантину е-паспорти також можна буде використовувати під час поїздок залізничним та авіатранспортом, медобслуговування та банківських операцій та для отримання адмінпослуг.
фото: edinstvennaya.ua

фото: edinstvennaya.ua

Кабінет міністрів схвалив постанову про електронні паспорти у застосунку «Дія». Відтепер паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів. Про це повідомили у Міністерстві цифрової інформації.

Читайте також: В Україні запустили портал «Дія». Перелік держпослуг

«Зараз понад 17 тис. українців тестують е-паспорти, а вже зовсім скоро вони будуть доступні кожному у мобільному застосунку Дія. Паспорт у смартфоні дозволить не носити з собою ID-картки та витяги з неї», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві кажуть, що якщо у вас немає ID-картки, можна завантажити в «Дію» закордонний біометричний паспорт, він так само посвідчуватиме вашу особу і надаватиме такі ж права і можливості, як і паперовий, що діє всередині країни.

За інформацією Мінцифри, е-паспорти можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо вас зупинить поліція, а також на пошті, під час отримання посилок, листів та під час придбання алкоголю чи тютюну для підтвердження досягнення повноліття.

По завершенні карантину е-паспорти також можна буде використовувати під час поїздок залізничним та авіатранспортом, медобслуговування та банківських операцій та для отримання адмінпослуг.

Додамо, що Україна – перша у світі держава, де можливо користуватися цифровим паспортом і водночас не пред’являти паперового чи пластикового аналогу.

Читайте також: Країна у смартфоні. Коли з’явиться інтернет та зв’язок в Інтерсіті Львів – Київ

Наразі користувачами застосунку «Дія» є вже понад 2,1 млн українців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!