Уряд затвердив мінімальні ціни на пластикові пакети

1931 0
Кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку.
ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

Уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні уряду. Воно набуває чинності з 1 лютого 2022 року.

Читайте також: Скільки пластикових пакетів на місяць використовував один супермаркет

«Кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку. Вони слугують лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля. Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дозволить захистити довкілля і здоров’я людей від шкідливого впливу мікропластику», – зазначив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Мінімальні роздрібні ціни на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів становитимуть:

  • 2,00 грн – пакет без ручок і бокових складок;
  • 2,50 грн – пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;
  • 3,00 грн – пакет з ручками і боковими складками.

Читайте також: Як львівські супермаркети зреагували на перший день заборони розповсюдження пластикових пакетів

Додамо, з 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

Нагадаємо, з 10 грудня в Україні почав діяти закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Тепер у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів.

Заборона не стосуватиметься біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, які є первинною упаковкою для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду. Штрафи за пластик становитимуть від 1700 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!