Уряд знову зменшив норми споживання газу для людей без лічильників

2630 0
Аби споживачам знову не прийшли втричі вищі платіжки за лютий, уряд ухвалив нові норми споживання газу, зменшивши їх на 0,01 кубометра.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

Кабінет міністрів України зменшив норму газу для споживачів без лічильника з 3,29 кубометра газу на одну людину до 3,28 кубометра. Відповідне рішення ухвалили через оскарження нових знижених норм облгазами, інформує Громадське з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Готівкою на картку. Все, що треба знати про монетизацію субсидій

Через оскарження нових норм, суд постановив повернути втричі більші норми споживання газу для населення без лічильника. Тож, аби споживачам знову не прийшли втричі вищі платіжки за лютий, уряд ухвалив нові норми споживання газу, зменшивши їх на 0,01 кубометра.

Нагадаємо, 30 січня Кабмін зменшив норми споживання газу для громадян без лічильника до 3,29 кубометра газу на особу. Раніше у НАК «Нафтогаз» закликали споживачів скаржитись на нові платіжки на урядову гарячу лінію. Тоді ж Володимир Гройсман заявив, що усі домогосподарства, де немає газових лічильників, мають обладнати приладами під контролем «Нафтогазу». Відтак, Мінфін має внести це у фінансовий план НАК.

Читайте також: Як отримати субсидію готівкою. Інструкція

Через донарахування зайвих обсягів газу споживачам, у НКРЕКП запропонували перевірити облгази. Компаніям загрожує штраф у розмірі 850 тисяч гривень.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!