Готівкою та на картку. Усе, що потрібно знати про монетизацію субсидій

4979 0
Втратити субсидію тепер також значно простіше.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Із березня 2019 року українці зможуть отримати готівкову і безготівкову субсидію. Начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин пояснює, що ті, хто звернувся по субсидію після 1 січня, отримають кошти на рахунок «Ощадбанку». Банк автоматично зарахує їх на рахунки надавачів послуг – і відшкодує заборгованість за комунальні послуги. Кошти на субсидію також можна зняти за системою «Швидка копійка» – потрібно прийти у відділення банку і зняти виділені державою на субсидію гроші.

Ті, хто отримає субсидію готівкою, мають самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використати на власний розсуд. 

Читайте також: Як змінились правила нарахування субсидій. Роз'яснення

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо у травні заборгованість буде протермінована бльше, як на місяць, за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 року не призначатимуть.

Читайте також: Як отримати субсидію готівкою. Інструкція

Пенсіонери можуть отримати ці кошти на банківський рахунок разом із пенсією чи забрати у поштовому відділенні.

Крім того, мешканці, які отримували субсидію впродовж опалювального сезону, отримають кошти за лютий готівкою в березні.

Читайте також: Як відбуватиметься монетизація субсидій. Інфографіка

Втратити право на субсидію, як і самі кошти тепер також набагато простіше. Наприклад, якщо заборгованість за комунальні послуги більше місяця – право на субсидію втрачається. Крім того, якщо кошти на субсидію не знімати протягом трьох місяців – вони повертаються назад у бюджет.

Читайте також: Як отримати субсидію грошима непенсіонерам. Інструкція

За статистикою управління соціального захисту ЛМР, у Львові 53,5 тисяч сімей отримують субсидію, а середній розмір призначених субсидій за січень цього року склав 789,87 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!