Усі різдвяні ярмарки у Львові закрили після пожежі на перевірку

4901 0
Сьогодні на різдвяному ярмарку у центрі Львова сталася пожежа.
фото: ДСНС Львівщини

фото: ДСНС Львівщини

Після пожежі на різдвяному ярмарку на проспекті Свободи сьогодні, 22 грудня, усі різдвяні ярмарки міста закривають на перевірку. Таке рішення ухвалила на засіданні комісія ТЕБ і НС, повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Закривають до 17:00 23 грудня ярмарки на проспекті Свободи, площі Ринок та біля кінотеатру Довженка. Комісія постановила створити робочу групу, яка до цього часу перевірить інші хатинки на ярмарках на наявність газових балонів та стан протипожежної безпеки. До складу робочої групи увійдуть заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, голови райадміністрацій та відповідні державні структури. Крім того, на стан протипожежної безпеки та наявність газових балонів перевірять усі заклади громадського харчування міста.

Також під час засідання повідомили, що загорілася хатинка ФОП Бойко Зоряни Зиновіївни. Директор ТОВ "Львівські ярмарки", яке організовує ярмарки у Львові, Ігор Фіняк повідомив, що на ярмарку щодня проводили огляд і балонів з газом не виявляли. Проте за словами працівників сусідніх яток, вони напередодні повідомляли продавцям згорілої хатинки про характерний запах газу. Представники компанії "Львівські ярмарки" співпрацюють з комісією.

За словами начальника управління безпеки міста Юрія Діля, під час вибуху оперативно спрацювали самі працівники ярмарку і почали самостійно гасити пожежу. Він каже, що один з працівників мав зламану руку, проте через больовий шок він цього не відчув, тому продовжував гасити пожежу.

Нагадаємо, сьогодні, 22 грудня приблизно о 13:15 на площі біля Оперного театру загорілася одна з хатинок різдвяного ярмарку. У результаті постраждали п'ятеро осіб, двоє з яких у реанімації.

Андрій Костюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!