«Уявіть, що на стадіоні в москві 14 тисяч трупів», – Зеленський про мітинг путіна

2318 0
Президент у зверненні згадав мітинг в москві на підтримку війни.
Володимир Зеленський/скрін з відео

Володимир Зеленський/скрін з відео

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні до українців згадав мітинг у москві 18 березня через річницю захоплення Криму.

«У москві прозвучало багато слів через річницю захоплення Криму, відбувся мітинг. Повідомляється, що загалом до цієї активності було залучено близько 200 тисяч людей. Таку ж кількість російських військових задіяли до вторгнення в Україну. Просто уявіть, що на тому стадіоні 14 тисяч трупів і ще десятки тисяч поранених і скалічених людей. Вже стільки російських втрат від цього вторгнення», – сказав він. 

Читайте також: Зеленський прогнозує росії повернення в «лихі 90-ті»

Основні тези зі звернення: 

  • Зеленський доручив Кабінету Міністрів розробити програму підтримки громадян, які змушені були переїхати. Вже є контури цієї програми. Перший компонент програми – фінансовий. Кожна людина й родина повинна мати основу для життя. Другий компонент – житловий. Уряд готує конкретні пропозиції щодо надання житла для вимушених переселенців саме зараз, а також організовує відбудову зруйнованого житла по завершенню війни. Третє і не менш важливе – підтримка людей, які розмістили в себе людей з території бойових дій чи тимчасової окупації. Як мінімум, вони отримають відшкодування витрат на комунальні послуги

 

  • Сьогодні в Україні працювали 7 гуманітарних коридорів (6 – у Сумській області, 1 – на Донеччині). З блокадного Маріуполя вдалося вивези понад дев’ять тисяч людей, а загалом за час роботи гуманітарних коридорів врятовано вже понад 180 тисяч громадян і доставлено сотні тонн продуктів. 

 

  • З-під завалів зруйнованого окупантами драмтеатру в Маріуполі, де ховалося мирне населення від російських бомб, продовжують рятувати людей. На поверхні вже більше 130. Станом на цей час інформації про загиблих немає. 
  • Завдяки ЗСУ окупаційні війська зупинені майже на всіх напрямках. Важкі бої на Харківщині, особливо під Ізюмом. Російські війська кинули туди навіть людей з навчальних центрів, абсолютно непідготовлених. 

 

  • В Київській області, Чернігівщині і на Півдні українська армія зупинила окупантів. Початковий план рф по захопленню України провалився і вони не знають, що ще можна зробити з нами. Схоже, що їхні військові командири не здатні запропонувати своєму політичному керівництву нічого, окрім жорстокої тактики на виснаження нас. Ця тактика лише погіршує ситуацію для рф, призводить до нових руйнівних санкцій і дозволяє об’єднує для тиску росії такі держави, які трималися нейтрально.

 

  • Найближчими днями президент продовжить звертатися до світу із закликом миру для України, попереду його звернення до швейцарців, заплановано також до Ізраїлю, Італії, Японії.  

 

  • Зеленський присвоїв звання Героїв України полковнику Володимиру Паранюку, командиру 36 окремої бригади морської піхоти, а також майору Денису Прокопенку, який є командиром окремого загону спецпризначення «Азов» за захист міста-героя Маріуполь. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!