Цьогоріч у Львові прокладуть 40 км нових велодоріжок

2749 0
Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід розповів про плани створення нового велопростору на 2017 рік.
фото: volynpost.com

фото: volynpost.com

У планах програми першого етапу розвитку веломережі у Львові збудувати 268 км велодоріжок до 2020 року. Цього року довжину доріжок збільшать до 120-ти км. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

В 2017-му році закінчиться робота над велодоріжкою, що буде з’єднувати Брюховичі з центром Львова. Залишилось добудувати декілька сотень метрів, помаркувати велодоріжку і встановити світлофори.

На вулиці Городоцькій, від вулиці Ряшівської до вулиці Чернівецької буде виконано більшу частину робіт, а також завершать створення велодоріжки на вулиці Богданівській (від вул. Пластової до вул. Золочівської).

Читайте також: Нові-старі велодоріжки: як у Львові змінюватимуть велоінфраструктуру. Візуалізація. оновлено

«В рамках проекту громадського бюджету, який переміг на торішньому відборі, буде нанесено дорожню розмітку на всі велодоріжки, де бракує такого маркування», - розповів Олег Шмід, радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури.

На вулиці Княгині Ольги розпочнуться роботи, і також буде продовжено прокладання маршруту на проспекті Чорновола (від вул. Липинського до вул. Варшавської). Цей маршрут буде об’єднаним із вулицями Замарстинівська та Івана Мазепи.

На вулиці Богдана Хмельницького будуть побудовані великі ділянки велосмуг і доріжок, а на вул. Сихівській вже будується велодоріжка з двостороннім трафіком. Вул. Героїв УПА і вул. Антоновича теж будуть одними із вулиць, де будуватимуть велодоріжки.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!