В Україні запровадили монетизацію субсидій

2554 0
Відтепер встановлено чіткі строки проведення розрахунків за субсидіями – до 24 числа.
фото: voladm.gov.ua

фото: voladm.gov.ua

За ініціативи Міністерства фінансів ще 8 листопада уряд схвалив рішення про запровадження в Україні монетизації субсидій з 1 січня 2018 року. Прийняте рішення є першим і важливим кроком комплексного реформування всієї системи розрахунків за житлово-комунальні послуги. Метою цих змін є перехід на прозорі та своєчасні розрахунки «живими» коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України.

Монетизація субсидій передбачає низку нововведень у розрахунках за субсидіями. Відтепер встановлено чіткі строки проведення розрахунків за субсидіями – до 24 числа, а розрахунок відбуватметься напряму з Казначейства без будь-яких протоколів.

Читайте також: Комунальна реформа. Що зміниться і чи зросте квартплата

Також стане можливим самостійний вибір виконавцями послуг постачальника енергоносіїв і розрахунок «живими» коштами від субсидій. Саме нарахування субсидій за фактичні обсягом споживання послуг гарантує більшу прозорість.

У Мінфіні розробилили план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи.

Читайте також: У якому випадку борг за комуналку не впливає на отримання субсидії. Роз'яснення 

Перший етап має на меті монетизацію розрахунків за субсидіями на рівні підприємств – постачальників послуг. На другому етапі відбудеться підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств, а третьому етапі – монетизація субсидій на рівні домогосподарств.

«Наразі урядом прийнято рішення про запровадження першого етапу, який запроваджує з 1 січня 2018 року монетизацію субсидій на рівні надавачів послуг», – йдеться у повідомленні.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!