В арештованих готелях і санаторіях планують виділити номери для переселенців

1963 0
На конкурси пропонується передати 5 готелів, 24 санаторії та нежитлові приміщення у різних регіонах України.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Агентство з менеджменту та розшуку активів (АРМА) планує виставити на конкурс з пошуку управителів близько 80 арештованих санаторіїв, баз відпочинку та готелів з обов'язковою умовою виділити частину номерного фонду для переселенців. 

Джерело: тимчасовий виконувач обов'язків голови АРМА Дмитро Жоравович на нараді в Мінекономіки.

«Ідея полягає в тому, що, поки тривають розслідування і суди, об'єкти нерухомості зможуть працювати, а у частині номерів зможуть пожити переселенці. Обов’язковою умовою таких конкурсів буде те, що новий управитель має забезпечити передачу 10-20% від номерного фонду на потреби внутрішньо переміщених осіб», – сказав він.

Читайте також: Суд скасував арешт готелю «Дністер» у Львові, який належить росіянам

На конкурси з пошуку нових управителів з обов’язковим розміщенням на частині таких об’єктів переселенцям пропонується передати 5 готелів, 24 санаторії та нежитлові приміщення у різних регіонах України.

Список таких комплексів опублікований на сайті Міністерства економіки. Туди увійшли, зокрема, готелі «Дружба» і «Турист» в Києві, санаторій «Моршин курорт», що на Львівщині, та інша нерухомість, яку заарештували у 2021-2022 роках в рамках кримінального провадження щодо розкрадання майна профспілок. 

На нараді в Мінекономіки обговорили необхідність ухвалення законів про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань СРСР та мораторій на його відчуження.

«Воно має бути повернуто до державної власності, а потім вже приватизоване за прозорою схемою», – заявив голова економічного комітету Верховної Ради Дмитро Наталуха.

Нагадаємо, що у серпні цього року суд заарештував приміщення двох готелів у Львові та Києві, які належать підприємству, власниками якого є громадяни рф. Йдеться про львівський «Дністер» та київський «Либідь», які входять до мережі Premier Hotels and Resorts. 

12 вересня Львівський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді про арешт майна готелю «Дністер». Таке рішення суд обґрунтував відсутністю доказів щодо будь-яких зв’язків з громадянами чи компаніями, які пов’язані з рф, а також через «необ’єктивність слідства».

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!