Суд скасував арешт готелю «Дністер» у Львові, який належить росіянам

6881 0
У кінці серпня на майно готелю «Дністер» було накладено арешт, оскільки кінцевим бенефіціаром виявився громадянин рф.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

12 вересня Львівський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді про арешт майна готелю «Дністер». Таке рішення суд обґрунтував відсутністю доказів щодо будь-яких зв’язків з громадянами чи компаніями, які пов’язані з рф, а також через «необ’єктивність слідства». Про це з посиланням на ухвалу суду повідомляє «Апостроф», проте знайти саму справу у реєстрі судових рішень наразі не вдається. Цю інформацію Tvoemisto.tv також підтвердили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: У Львові арештували корпоративні права та нерухомість мережі готелів «Рейкарц»

На думку суду, спроба накладення арешту була обґрунтована інформацією з Інтернет-видань, яка не підтверджується жодними офіційними джерелами. Фактично, ці матеріали трактуються як припущення їх авторів, без підтвердження прямими доказами. Тому ці публікації не можуть використовуватись слідством та братися до уваги судом.

Окрім того, зазначається, що орган досудового розслідування, обґрунтовуючи своє клопотання, не надав достатніх та належних доказів тих обставин, на які посилався у клопотанні. А слідчий суддя, у свою чергу, відповідно до норм законодавства належним чином не оцінив ці докази з точки зору їх достатності та взаємозв’язку для прийняття рішення. Зазначені у клопотанні органу досудового розслідування підстава та мета арешту майна не відповідають дійсним обставинам справи, вважають в апеляційному суді.

Читайте також: «Список Садового» та шість компаній з російськими власниками у Львові

Водночас у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі Львівської обласної прокуратури повідомили, що це рішення Львівського апеляційного суду є досить дивним, оскільки прокурори мають зібрані усі матеріали, які підтверджують зв’язки готелю «Дністер» з громадянами чи компаніями рф. Наразі у прокуратурі очікують на повний текст ухвали суду, та наголосили, що досудове слідство у кримінальному провадженні продовжується.

Нагадаємо, що у серпні цього року суд заарештував приміщення двох готелів у Львові та Києві, які належать підприємству, власниками якого є громадяни рф. Йдеться про львівський «Дністер» та київський «Либідь», які входять до мережі Premier Hotels and Resorts. За даними слідства, службові особи підприємства, яке займається управлінням готелями, за версією слідства, підробило офіційні документи, у такий спосіб отримавши контрольний пакет акцій мережі готелів. Загальна площа арештованого майна – 30 тис. кв. м. Вартість – майже 1 млрд грн. Також арештовано корпоративні права підприємства на загальну суму понад 100 млн грн.

У 2012 році компанія Pumori придбала 50,51% акцій «Дністра». Pumori Enterprises Investments Ltd пов'язують із групою VS Energy члена Ради Федерації рф Олександра Бабакова і російських бізнесменів Євгена Гинера, Михайла Воєводіна і Сергія Шаповалова. Бабаков голосував за анексію Криму. Він перебуває під санкціями США і Євросоюзу, а з травня 2018 року – в українському санкційному списку. Йому мали б заборонити брати участь у приватизації, оренді державного майна.

Нещодавно у Львові перебував Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Він проживав у готелі «Дністер». Також на паркувальному майданчику біля готелю «Дністер» неодноразово помічали автомобілі ЮНІСЕФ.

Для довідки

Готель «Дністер» розташований поряд із парком імені Івана Франка, неподалік від історичного центру міста на вулиці Матейка, 6. Його збудували у 1982 році за проєктом Ярослава Мастила. Його будували як державний готель. Нині він перебуває у приватній власності.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!