В Австрії до 1 липня скасують майже всі Covid-обмеження

1282 0
Перша хвиля послаблення карантину почнеться вже сьогодні, 10 червня.
Фото: Visit2austria.com

Фото: Visit2austria.com

До 1 липня в Австрії скасують майже всі пов'язані з коронавірусом обмеження, крім необхідності пред'явити свій Covid-сертифікат. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Local.

Перша хвиля послаблення карантину почнеться вже сьогодні, 10 червня. Вимогу до того, щоби носити маску, послаблять для перебування на відкритих майданчиках і людей, які були вакциновані, здали негативний результат і для всіх тих, хто недавно одужав від вірусу.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Ресторанам дозволять працювати до півночі, а за одним столом буде дозволено збиратися до 8 осіб. До 1 липня для барів та ресторанів не буде часу закриття, проте напої в барі і танці будуть заборонені. Також необхідно буде показати «паспорт вакцинації», який вказує на імунітет до вірусу.

Уряд Австрії заявив, що вважає за краще поступовий підхід до пом'якшення заходів. 

Нагадаємо, Європарламент підтримав запровадження європейського цифрового Covid-сертифіката, покликаного забезпечити свободу пересування у Європі на час пандемії. А нещодавно уряд Греції дозволив в’їзд мандрівникам із третіх країн з туристичною метою, в тому числі для громадян України. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!