В бібліотеках Львова впровадять єдину електронну базу

2843 0
Львівська міська рада та Український католицький університет підписали меморандум про розвиток бібліотечної системи міста.
Фото: chytomo.com

Фото: chytomo.com

Сьогодні, 27 березня, відбулось підписання меморандуму між Львівською міською радою в особі Андрія Москаленка та Українським католицьким університетом в особі директора Центру митрополита Андрея Шептицького Олега Яськіва.

Серед напрямків співпраці – співпраця над впровадженням єдиного електронного квитка, який значно полегшить доступ читача до публічних бібліотек нашого міста і дозволить розширити єдиний простір користування книгами як на академічні установи, так і на муніципальні бібліотеки.

«Коли ця система запрацює, то єдиний квиток означатиме, що в тій бібліотеці, яка буде охоплена цією мережевою системою, читач зможе користуватися всіма книгами. Фактично, усі наші читачі стануть читачами публічних бібліотек і навпаки. Не буде ніяких віковий обмежень», -- зазначив директор Центру митрополита Андрея Шептицького Олег Яськів.

Читайте також: За три роки усі бібліотеки Львова перетворять на медіатеки

За його словами, мета проекту полягає в об’єднанні усіх бібліотек міста за допомогою однієї електронної системи, що дозволить спростити процеси у бібліотеках та уможливить надання більшої кількості послуг читачам. З допомогою системи читач зможе знайти у якій філії знаходиться потрібна книжка та замовити її. Також читач отримає доступ до електронних копій видань та комп’ютеризованих книговидачі і обслуговування.

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, бібліотечна система може запрацювати у міських медіатеках і бібліотеках уже з вересня цього року.

Загалом у Львові налічується 40 бібліотек.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!