В Брюховичах хотіли спустити озеро через аномальний підйом рівня води. Що відомо

1398 0
Орендар землі та забудовник не надав жодних дозвільних документів на проведення робіт.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Брюховичах орендар земельної ділянки та забудовник намагалися спустити місцеве оезро. Свої дії вони пояснили аномальним підйомом рівня води. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач. 

«Напередодні орендар землі, а за сумісництвом і забудовник – ТЗОВ «Сервіс» – прорив чималий рів від водойми далі по ділянці. Як наслідок – почало затоплювати навколишні подвір’я мешканців», – йдеться у повідомленні.  

Роботи припинили через появу на місці подій поліції та представників ЛМР. Чиновник зазначив, що така діяльність – це грубе порушення закону, адже про початок робіт не повідомили місцеву владу та не отримали відповідних дозволів. Попри це, забудовник заявив, що документи отримав у Києві, та наразі їх не представив. 

Читайте також: «Непорядні люди». В Брюховичах спускають озеро – Садовий

Наразі представники міськради перевіряють ситуацію і у разі виявлення порушень «відповідно реагуватимуть». Окрім того, Любомир Зубач додав, що продовжувати договір оренди, який стікає улітку, продовжувати у ЛМР не будуть.

Нагадаємо, як зазначили у NGL.media, восени 2022 року новими власниками нерухомості стали неповнолітні діти покійного депутата Львівської міської ради Юрія Ломаги 15-річна Софія, 12-річний Дмитро та 12-річний Давид; тесть та свекруха іншого депутата Олексія Різника – Лоневські Іван та Оксана, а також, найімовірніше, батьки Олексія Різника – Надія і Роман Різники. Також власницею одного із котеджів стала Мирослава Дроздовська, яка зареєстрована за однією адресою з дітьми Ломаги. На засіданні 22 лютого члени виконкому розглянули ці рішення і вирішили детальніше вивчити ситуацію, перш ніж видавати МУО. 

Натомість 21 березня 2023 року виконком Львівської міської ради не підтримав надання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію. Однак, за словами Андрія Садового, забудовники отримали ці документи через реєстратора.

Як зазначив на засіданні виконавчого комітету 21 березня головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, за генеральним планом смт Брюхович зона, в якій побудовані будинки, призначена під заклади відпочинку та туризму. Розташування житлової забудови там суперечить містобудівній документації. Ці землі – рекреаційного призначення. Тобто тут можуть бути побудовані лише заклади рекреаційного призначення.

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!