В Дії не генерується Covid-сертифікат. Що з цим робити

2653 0
Лікар міг помилитися, коли вносив дані, або ж вніс їх пізніше.

У застосунку «Дія» часто може траплятися таке, що він не може згенерувати Covid-сертифікат. Найчастіше це стається через те, що дані про щеплення внеcли неправильно. Директор департаменту розвитку електронної системи охорони здоров‘я Національної служби здоров’я України Дмитро Черниш пояснив, що з цим робити, передає Українська Правда. 

Дмитро Черниш зазначив, що вже десять тисяч пацієнтів не змогли сформувати свої сертифікати. Причиною цього може бути те, що лікар не вніс запис про вакцинацію не в той же день, а пізніше.

Читайте також: На Львівщину прибули американські ліки від Covid-19

Також бувають випадки, коли допущено помилку у серії вакцини. Відтак, сертифікат також не сформується. 

Щоб сформувати сертифікат потрібно звернутися до пункту чи до лікаря, який проводив вакцинацію та попросити внести ці дані. Якщо у даних помилка, то потрібно також звертатися до цього лікаря. Він має виправити її, адже система працює таким чином, що зміни вносить лише людина, яка проводила вакцинацію. 

Щоб знайти лікаря, який проводив вакцинацію, можна звернутися до свого сімейного лікаря, який бачить, хто саме проводим вакцинацію. Крім того, якщо запис на щеплення відбувся через систему Helsi, то у розділі «Медкарта – мої вакцинації» можна знайти лікаря самостійно. 

У пунктах вакцинації також можуть видавати довідки з інформацією про лікаря, який зробив щеплення, але у кожному пункті може бути різна організація. 

Читайте також: МОЗ затвердило форму довідки про протипокази до вакцинації від Covid-19

Нагадаємо, що В Україні затвердили форму довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації від коронавірусу. Відповідну форму № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та інструкцію про її заgовнення затвердили наказом МОЗ № 2394.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!