Київ

Стали відомі подробиці того, як рибалка у Києві знеструмив Троєщину

3165 0
Причиною аварії стало коротке замикання на лініях електропередач.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київський рибалка зачепив ЛЕП на Троєщині вудкою та отримав ураження струмом. На 40 хвилин без світла залишилось понад 20 житлових будинків. Про це йдеться у відповіді «ДТЕК Київські електромережі» на запит «Твого міста».

Днями Міненерго повідомило про «позаштатну ситуацію в Києві» 14 травня - рибалка 1991 року народження випадково вимкнув лінії електропередачі на Троєщині та був уражений током. 

У ДТЕК розповіли деталі: аварія сталась 14 травня о 16:30 на високовольтній лінії на Лівому березі Києва. Внаслідок чого тимчасово без світла залишилися 21 житловий будинок та 12 установ на вулицях Закревського та Бальзака.

Постачання світла вдалось відновити за 40 хвилин шляхом перепідключення абонентів за альтернативними схемами.

«Водночас були направлені фахівці для огляду високовольтної лінії, що аварійно відключилася. При огляді фахівці ДТЕК виявили сліди рибальської снасті на високовольтній лінії. Як з’ясувалося, мешканець столиці вирішив, попри попереджувальні знаки, порибалити в безпосередній близькості від високовольтної лінії 7 метровою вудкою. Він зачепив лінію електропередачі та отримав ураження струмом. З місця інциденту його забрала швидка допомога», - інформують в ДТЕК.

ДТЕК наголошує, що охоронна зона навколо ліній електропередачі становить від 10 до 40 метрів по обидві сторони. Загрозу життю і здоров’ю несе не тільки торкання до проводів та інших частин ліній електропередачі, ураження електричним струмом від високовольтних мереж можна отримати навіть на відстані 5 метрів.

Наприклад, якщо рибалка зростом 1,7 метра проходить під дротами, відстань від яких до землі складає 7 метрів, й несе на плечі вудку довжиною 6 метрів. «Навіть якщо вудка не торкнеться проводів — є ризик ураження рибалки електричним струмом. До того ж сучасні вудилища зроблені з вуглепластику, який дуже добре проводить електричний струм», - резюмують енергетики.

Нагадаємо, 16-18 травня в Києві та Київській області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!