В електротранспорті Львова можна буде розплатитися за проїзд через SMS та bluetooth

5211 0
«Львівелектротранс» також запроваджує півторагодинні, одноденні та тримісячні електронні абонементи.
ілюстративне фото: Reuters

ілюстративне фото: Reuters

ЛКП «Львівелектротранс» запроваджує в трамваях та тролейбусах Львова нові форми оплати проїзду. Відповідні рішення погодили на засіданні виконкому сьогодні, 25 січня, повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Зокрема, запроваджуються нові види електронних абонементів:

  • півторагодинний електронний абонемент з можливістю пересадки «трамвай-тролейбус», який коштуватиме 5,5 грн;
  • денний електронний абонемент «трамвай-тролейбус» за 15 грн;
  • триденний електронний абонемент «трамвай-тролейбус» за 40 грн;
  • тримісячний електронний абонемент «трамвай-тролейбус» за 420 грн.


Читайте також: Передайте на два повні. Сім способів оплатити проїзд в електротранспорті Львова

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, тримісячні абонементи можна буде придбати через додаток Приват24 та на сайті «Львівелектротрансу», а півторагодинні та денні — спочатку тільки через Приват24.

Крім того, абонементи чотирьох видів можна буде придбати через SMS-повідомлення та bluetooth. Як пояснює Іван Бондар, йдеться про разові квитки (пільгові та звичайні), а також про півторагодинні та денні абонементи.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

«Щоб купити квиток через SMS, пасажиру треба буде надіслати на тризначний або чотиризначний номер коротку буквенно-цифрову комбінацію, яка відповідатиме певному абонементу. У відповідь приходитиме повідомлення з унікальним кодом та інформацією про тип придбаного квитка. Контролер зможе перевірити дійсність такого квитка по цій інформації, а також по часу отримання SMS», — пояснює він і уточнює, що впродовж першого місяця ця послуга буде доступна лише абонентам Vodafone.

Щоб оплатити проїзд за допомогою bluetooth, буде необхідно встановити спеціальний додаток від EasyPay, яка розробила цю послугу, та поповнити його. Далі за допомогою bluetooth смартфон можна підключити до спеціального модема у вагоні і через додаток придбати квиток. За словами Івана Бондаря, обидві технології мають запрацювати не пізніше середини лютого.

Нагадаємо, що проїзд у електротранспорті Львова подорожчав до 5 гривень у квітні минулого року. З 1 травня також подорожчали місячні проїзні картки: до 150 грн електронна та 160 — паперова. Сьогодні, 25 січня, також погодили подорожчання проїзду до 7 гривень в автобусах.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!