Вулицю Мічуріна у Києві перейменували на Микільсько-Хутірську

3049 0
Вона розташована в Оболонському районі міста.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

У столиці перейменували вулицю Мічуріна на вулицю Микільсько-Хутірську в процесі дерусифікації. Вона знаходиться в Оболонському районі міста. Про це повідомляють у Київській міській раді. 

«Вулиця Мічуріна найменована на честь російського біолога і селекціонера Івана Мічуріна. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 7 783 голосів, набрала пропозиція – вулиця Микільсько-Хутірська, яка запропонована на честь історичної місцевості Хутір Микільський», − пояснюють там. 

Читайте також: Киян закликали носити маски у публічних місцях 

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Мічуріна на Микільсько-Хутірську.

Нагадаємо, Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі на вулицю імені Романа Ратушного. З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвом, а потім у складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. Він став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Києві. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!